1. Logoda Sadelik Kaliteli logoların en önemli özelliği sadelikleridir. İnsanların ilgilerini sade ve basit logolar çeker. Çünkü bu tür logolarda verilmek isteneni kolayca görebilmek mümkündür.
2. Boyutları Logolarınızı yaptırırken logonun kullanım amacı belli olmalıdır. Bazı logolar sadece internet sitelerinde kullanılır, bazıları ise fatura, matbu, antetli kağıt gibi baskı ürünlerinde kullanılır. İnternet sitelerinde kullanılan logoların oranları fazla abartılı olmamalıdır. Ama baskı ürünlerinde kullanılacak logoların çözünürlükleri yüksek olmalıdır. Bunun nedeni ise logonun ürünler üzerine basıldığındaki görüntü kalitesidir. İnternet sitelerinde kullanılan logolar ortalama 72 dpi, baskıda kullanılan logolar ise 300 dpi olmalıdır. Ancak günümüzde logoların genellikle vektörel olarak hazırlanıyor olması bu farklılıkları kısmen ortadan kaldırmıştır diyebiliriz.
3. Renk Kullanımı Günlük hayatta ve internette karşılaştığımız logoların %80'ni sadece bir veya iki renk tonu kullanılarak yapılmıştır. Kaliteli logolarda nadiren üç renk kullanılır. Bunun amacı ise renkler ne kadar çoğalırsa kullanımının o kadar karmaşık olmasıdır.
4. Yazı Stilleri Logo tasarlanırken tasarımcıların en çok üzerine eğildikleri konulardan birinin başında gelir yazı stilleri. Logonun kesimleri baz alınarak seçilen bir font, logonuzun görüntüsüne %50 oranında bir güç katacaktır.
5. Pratik, Kullanılabilir ve Uydurulabilir Bu aşama ise logonuzun her ortama uygun olmasıdır. Bu yöntem ile baskı maliyetini de düşürebilirsiniz. Logonuzda arkaplan olmamalı, çünkü kullanması zor olabilir. Ayrıca tasarımı yapılan logonun yatay ve dikey halleride olmalıdır. Böylelikle logonuzu her platformda deforme olmadan kullanmanız kolaylaşacaktır.
6. Özgünlük Logonun amacı temsil ettiği ürünü, firmayı, kişiyi vb. açıkca belli etmelidir. Rakiplerinden ayırt edilmeli ve akılda kalıcı olmalıdır. Bunun için logo özgün olmalı ve sadece tasarlandığı şeyi yansıtmalı.
7. Sektöre uygun olmalı Logo tasarımında bir diğer konu ise tasarlanan logonun yaptığınız işe uygun olmasıdır. Görüldüğünde herhangi bir sektörü anımsatan ikonlar kullanılarak, yaptığınız işi desteklemelidir. Örneğin bir otomobil firmasına logo tasarlanacaksa bu logonun ikonları görüldüğünde bir otomobili çağrıştırmalıdır.
8. Kişiliğini yansıtmalı Logo bir firmayı, ürünü, kişiyi (tasarlandığı nesneyi) iyi tanıtmalıdır. Kim oldukları, ne iş yaptıkları, nasıl çalıştıkları gibi sorulara cevap niteliğinde olmalıdır.